description" content="tippuri suuseksi"keywords" content=""> tippuri suuseksi
http://kouluon.fi/

tippuri suuseksi

 

tippuri suuseksi

Klamydiatesti -Terveydentilan Kotitestit - Testnord.fi

Seksuaalinen kanssakäyminen ja suuseksi ovat lähes yhtä yleisiä nuorten satunnaisissa kuin vakavammissakin seurustelusuhteissa, kertoo mm. vuonna 2002 tehty amerikkalaistutkimus, joka julkaistiin Seventeen-lehdessä lokakuussa 2002.

Free Download | Mozilla Firefox® Web Browser

Sukupuolitaudeiksi eli seksitaudeiksi sanotaan joukkoa bakteerien, virusten ja alkueläinten aiheuttamia tauteja, jotka tarttuvat pääasiassa tai suureksi osaksi seksikontaktissa. Sellaisia ovat klamydia, kondylooma, sukuelinherpes, kuppa, tippuri, mycoplasma genitalium, HIV-infektio, trikomoniaasi ja lymfogranuloma venerum.

Tippuri Suuseksi - Image Results

tippuri suuseksi

Hei! Lähes kaikki suojaamattomassa seksissä tarttuvat taudit voivat esiintyä myös suun alueen limakalvoilla, herpes, kondylooma, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta. Syyhypunkki ja satiaiset ovat ainoat sukupuolitautien aiheuttajat, jotka eivät tartu suuhun.

Terveyskirjasto - Duodecim

Myös täysin oireeton tippuri on mahdollinen eli tippuria voi kantaa tietämättään. Anaaliseksi voi johtaa peräsuolen tulehdukseen, jossa oireina voi olla epämääräistä kutinaa, kirvelyä ja vuotoa. Oraaliseksi voi aiheuttaa nielutulehduksen, jossa oireina tavallisimmin esiintyy suun tai nielun kipua, kirvelyä ja punoittelua.

Tippuri: tarttuminen, oireet, hoito ja jälkitaudit - RFSU

Ei hyvää päivää. Kyllä voit saada sen, jos toisella on suussa sillon, kun olet saanu suuseksiä. Netistä löytyy tietoa. Klamydia tarttuu yhdynnässä sekä suuseksissä, jossa ei ole käytetty kondomia.

Tiedot - YTHS

Aiheen rajaus. Suosituksessa käsitellään nuorten ja aikuisten yleensä perusterveydenhuollossa hoidettavien, seksiteitse tarttuvien tautien (klamydia, tippuri, genitaaliherpes, kondylooma, kuppa, lymphogranuloma venereum (LGV), Trichomonas vaginalis- ja Mycoplasma genitalium-infektio) diagnostiikkaa, hoitoa ja ehkäisyä.

Terveyskirjasto - Duodecim

Tippuri, eli gonorrea, on bakteerin aiheuttama seksitauti. Hoitamattomana tippuri voi aiheuttaa naisella munanjohdinten tulehduksen, josta puolestaan voi seurata kroonisia vatsakipuja, hedelmättömyys tai kohdunulkoinen raskaus.

Sukupuolitaudit suussa | Hammaslääkäriliitto

tippuri suuseksi

Nykyisin sekä klamydia että tippuri tutkitaan yleensä samasta näytteestä. Ensivirtsanäytettä käytetään sekä miesten että naisten klamydiadiagnostiikkaan. Näyte otetaan aikaisintaan 5–7 vrk:n kuluttua mahdollisesta tartunnasta. Ennen näytteenottoa on oltava kaksi tuntia virtsaamatta.

Seksitaudit

tippuri suuseksi

Lähes kaikki sukupuolitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun limakalvoilla: herpes, kondylooma eli visvasyylä, tippuri, kuppa ja klamydia. Myös HIV ja B-hepatiitti voivat tarttua suun limakalvojen kautta.

Sukupuolitaudit: tietopaketti ja kuvat sukupuolitaudeista

Lähes kaikki sukupuolitaudit voivat esiintyä sukuelinten ohella myös suun tai huulen limakalvoilla: herpes, kondylooma eli visvasyylä, tippuri, kuppa ja klamydia. Tartunta edellyttää suuseksissä tapahtuvaa suojaamatonta limakalvokontaktia. Tauti voi tarttua sekä sukuelimen limakalvolta suuhun että suusta sukuelimeen.

suuseksi - Hivpoint.fi

Oireiden ilmetessä kannattaa mennä viivyttelemättä lääkäriin. Suojaamaton seksi prostituoidun kanssa tai ulkomailla on syy mennä tutkimuksiin, vaikkei oireita olisikaan. Ulkomaantuliainen voi olla tavallisimpien tautien sijaan myös Suomessa harvinaiseksi käynyt tippuri. Testeihin kannattaa mennä 1-2 viikon päästä riskitilanteesta.


tippuri suuseksi

Ladataan...